CATERING WIGILIJNY 2024 – OFERTA
DZIĘKUJEMY ZA ZAINTERESOWANIE NASZĄ OFERTĄ CATERINGU NA WIGILIĘ I ŚWIĘTA!!!
Z uwagi na bardzo duże zainteresowanie już od dnia dzisiejszego (16.12) nie przyjmujemy więcej zamówień na realizację cateringu świątecznego.
Zachęcamy do składania zamówień na CATERING SYLWESTROWY 🍾🍾🍾
Zapraszamy do skorzystania z oferty cateringu na WIGILIĘ i ŚWIĄTECZNY STÓŁ
Pełne menu świąteczne znajdziesz poniżej ⬇️ a także pod tym linkiem: CATERING ŚWIĄTECZNY – WIGILIA-2024
Zamówienia przyjmujemy do środy tj. 18.12.2024 pod nr tel. 602 178 166.
A odbiór własny zamówionych dań odbędzie się we wtorek 24.12.2024 – wigilię, w godz. 8.00 – 10.00 – konkretna godzina odbioru zamówień będzie ustalana indywidualnie.
| CATERING ŚWIĄTECZNY – WIGILIA 2024 | ||
| ZUPY na wigilijny stół | ilość | cena/szt |
| Rosół z grzybów na ostro | 200ml | 28 zł |
| Zupa krem z borowików z grzankami | 200ml | 32 zł |
| Barszcz czysty | 1 l | 50 zł |
| Krokiet z kapustą i grzybami / z mięsem | 1szt | 7 zł |
| Uszka z grzybami | 1szt | 2,5 zł |
| Rosół tradycyjny ze swojskim makaronem | 200ml | 20 zł |
| RYBY na wigilijny stół | ||
| Karp tradycyjny smażony | ok. 200g | 48 zł |
| Łosoś pod pierzynką z orzechów włoskich | ok. 200g | 50 zł |
| Sandacz w sosie borowikowym | ok. 150g+sos | 55 zł |
| Labraks w jarzynach i śmietanie | ok. 150g+sos | 55 zł |
| MIĘSA na świąteczny stół | ||
| Żebra wołowe na ostro w przyprawach indyjskich | 1 porcja | 60 zł |
| Dzik w sosie różanym | 1 porcja | 60 zł |
| Gicz jagnięca duszona w tymianku z sosem miętowym | 1 porcja | 72 zł |
| Roladki z sarny ze świeżym tartym chrzanem, swojskim ogórkiem kiszonym i słoniną w sosie własnym | 1 porcja | 75 zł |
| Gęś w majeranku i czosnku (udko) | 1 porcja | 75 zł |
| Kaczka w pomarańczach lub w jabłkach (udko) | 1 porcja | 42 zł |
| Policzki wołowe w musztardzie z boczkiem | 1 porcja | 42 zł |
| Roladki cielęce z mascarpone w delikatnym sosie dijon | 1 porcja | 52 zł |
| Żeberka w miodzie musztardzie i chilli | 1 porcja | 42 zł |
| Polędwiczki wieprzowe z borowikami w sosie borowikowym | 1 porcja | 42 zł |
| Roladki ze schabu z fetą w sosie kolendrowym | 1 porcja | 38 zł |
| Roladki z drobiu ze szpinakiem w sosie czosnkowym | 1 porcja | 38 zł |
| Kaczka w jabłkach (cała) | 1 szt | 190 zł |
| PIEROGI na wigilijny stół | ||
| Pierogi z gęsiną z dipem dyniowym NOWOŚĆ | 8szt | 48 zł |
| Pierożki z burakami i miętą z pesto z roszponki | 8szt | 48 zł |
| Pierożki z rybą wędzoną, twarogiem i pistacjami | 8szt | 48 zł |
| Pierogi ruskie z cebulką | 8szt | 38 zł |
| Pierogi z kapustą i grzybami | 8szt | 36 zł |
| DODATKI do świątecznych potraw | ||
| Kluski białe (gotowane lub surowe) | 10szt | 12 zł |
| Kluski czarne (gotowane lub surowe) | 10szt | 12 zł |
| Kaszotto z grzybami | 100g | 20 zł |
| Ziemniaczki z serem pleśniowym zawijane w boczku | 1 porcja (3 połówki) | 18 zł |
| Pyzy faszerowane szpinakiem | 2 szt | 14 zł |
| Spaghetti na ostro z czosnkiem | 150g | 35 zł |
| SAŁATKI na świąteczny stół | ||
| Kapusta kiszona zasmażana z grzybami | 120g | 14 zł |
| Czerwona kapusta gotowana z boczkiem | 120g | 12 zł |
| Buraczki karmelizowane | 120g | 12 zł |
| PRZEKĄSKI na zimno na wigilijny i świąteczny stół | ||
| Karp w galarecie z rodzynkami i migdałami | 1 porcja = 4 paski (ok.400g) | 62 zł |
| Łosoś – paski – w galarecie | 1 porcja = 4 paski (ok.400g) | 68 zł |
| Śledź na grillowanym ziemniaku z musem koperkowym | 1szt | 18 zł |
| Zielony śledź opiekany w zalewie octowej | 4 szt | 45 zł |
| Pasztet z kaczki z sosem pomarańczowym | foremka – ok. 8plastrów | 65 zł |
| Pasztet tradycyjny z konfiturą z cebuli z rodzynkami | foremka – ok. 8plastrów | 60 zł |
| Pasztet z dziczyzny z karmelizowanymi jabłuszkami | foremka – ok. 8plastrów | 75 zł |
| Galet śląski z golonki z octem cytrynowym wł.roboty | foremka – ok. 8plastrów | 50 zł |
| Mule w winie | 400g | 60 zł |
| Wątróbka w pomarańczach | 1 porcja | 40 zł |
| Krewetki na maśle z chilli i czosnkiem | 1 porcja | 48 zł |
| Borowiki w miodzie | 1 porcja | 48 zł |
| DESERY ŚWIĄTECZNE | ||
| Makówki śląskie | miska (ok.1 kg) | 80 zł |
| Moczka śląska | słoik (ok.900ml) | 70 zł |
| TORTY I CIASTA | ||
| Bożonarodzeniowy tort bezowo-makowo-marcepanowy z sosem z mandarynek | ok. 20 porcji | 350 zł |
| Tort Esterhazy – beza, orzechy, krem angielski, amaretto | ok. 20-24porcji | 350 zł |
| Tort Mistrza Waldemara – cynamon, kawa, migdały w karmelu | ok. 20-24porcji | 350 zł |
| Szpajza śląska – czekoladowa lub cytrynowa |
miska |
80 zł |
| Do każdego zamówienia doliczamy koszt pojemników jednorazowych | ||




