Aktualności

CATERING WIGILIJNY 2024 – OFERTA

Coraz bliżej święta…

Zapraszamy do skorzystania z oferty cateringu na WIGILIĘ i ŚWIĄTECZNY STÓŁ

Pełne menu świąteczne znajdziesz poniżej ⬇️ a także pod tym linkiem: CATERING ŚWIĄTECZNY – WIGILIA-2024

Zamówienia przyjmujemy do środy tj. 18.12.2024 pod nr tel. 602 178 166.

A odbiór własny zamówionych dań odbędzie się we wtorek 24.12.2024 – wigilię, w godz. 8.00 – 10.00 – konkretna godzina odbioru zamówień będzie ustalana indywidualnie.

 

CATERING ŚWIĄTECZNY – WIGILIA 2024
ZUPY na wigilijny stół ilość cena/szt
Rosół z grzybów na ostro 200ml 28 zł
Zupa krem z borowików z grzankami 200ml 32 zł
Barszcz czysty 1 l 50 zł
Krokiet z kapustą i grzybami / z mięsem 1szt 7 zł
Uszka z grzybami 1szt 2,5 zł
Rosół tradycyjny ze swojskim makaronem 200ml 20 zł
RYBY na wigilijny stół
Karp tradycyjny smażony ok. 200g 48 zł
Łosoś pod pierzynką z orzechów włoskich ok. 200g 50 zł
Sandacz w sosie borowikowym ok. 150g+sos 55 zł
Labraks w jarzynach i śmietanie ok. 150g+sos 55 zł
MIĘSA na świąteczny stół
Żebra wołowe na ostro w przyprawach indyjskich 1 porcja 60 zł
Dzik w sosie różanym 1 porcja 60 zł
Gicz jagnięca duszona w tymianku z sosem miętowym 1 porcja 72 zł
Roladki z sarny ze świeżym tartym chrzanem, swojskim ogórkiem kiszonym i słoniną w sosie własnym 1 porcja 75 zł
Gęś w majeranku i czosnku (udko) 1 porcja 75 zł
Kaczka w pomarańczach lub w jabłkach (udko) 1 porcja 42 zł
Policzki wołowe w musztardzie z boczkiem 1 porcja 42 zł
Roladki cielęce z mascarpone w delikatnym sosie dijon 1 porcja 52 zł
Żeberka w miodzie musztardzie i chilli 1 porcja 42 zł
Polędwiczki wieprzowe z borowikami w sosie borowikowym 1 porcja 42 zł
Roladki ze schabu z fetą w sosie kolendrowym 1 porcja 38 zł
Roladki z drobiu ze szpinakiem w sosie czosnkowym 1 porcja 38 zł
Kaczka w jabłkach (cała) 1 szt 190 zł
PIEROGI na wigilijny stół    
Pierogi z gęsiną z dipem dyniowym NOWOŚĆ 8szt 48 zł
Pierożki z burakami i miętą z pesto z roszponki 8szt 48 zł
Pierożki z rybą wędzoną, twarogiem i pistacjami 8szt 48 zł
Pierogi ruskie z cebulką 8szt 38 zł
Pierogi z kapustą i grzybami 8szt 36 zł
DODATKI do świątecznych potraw
Kluski białe (gotowane lub surowe) 10szt 12 zł
Kluski czarne (gotowane lub surowe) 10szt 12 zł
Kaszotto z grzybami 100g 20 zł
Ziemniaczki z serem pleśniowym zawijane w boczku 1 porcja (3 połówki) 18 zł
Pyzy faszerowane szpinakiem 2 szt 14 zł
Spaghetti na ostro z czosnkiem 150g 35 zł
SAŁATKI na świąteczny stół
Kapusta kiszona zasmażana z grzybami 120g 14 zł
Czerwona kapusta gotowana z boczkiem 120g 12 zł
Buraczki karmelizowane 120g 12 zł
PRZEKĄSKI na zimno na wigilijny i świąteczny stół
Karp w galarecie z rodzynkami i migdałami 1 porcja = 4 paski (ok.400g) 62 zł
Łosoś – paski – w galarecie 1 porcja = 4 paski (ok.400g) 68 zł
Śledź na grillowanym ziemniaku z musem koperkowym 1szt 18 zł
Zielony śledź opiekany w zalewie octowej 4 szt 45 zł
Pasztet z kaczki z sosem pomarańczowym foremka – ok. 8plastrów 65 zł
Pasztet tradycyjny z konfiturą z cebuli z rodzynkami foremka – ok. 8plastrów 60 zł
Pasztet z dziczyzny z karmelizowanymi jabłuszkami foremka – ok. 8plastrów 75 zł
Galet śląski z golonki z octem cytrynowym wł.roboty foremka – ok. 8plastrów 50 zł
Mule w winie 400g 60 zł
Wątróbka w pomarańczach 1 porcja 40 zł
Krewetki na maśle z chilli i czosnkiem 1 porcja 48 zł
Borowiki w miodzie 1 porcja 48 zł
DESERY ŚWIĄTECZNE
Makówki śląskie miska (ok.1 kg) 80 zł
Moczka śląska słoik (ok.900ml) 70 zł
TORTY I CIASTA
Bożonarodzeniowy tort bezowo-makowo-marcepanowy z sosem z mandarynek ok. 20 porcji 350 zł
Tort Esterhazy – beza, orzechy, krem angielski, amaretto ok. 20-24porcji 350 zł
Tort Mistrza Waldemara – cynamon, kawa, migdały w karmelu ok. 20-24porcji 350 zł
Szpajza śląska – czekoladowa lub cytrynowa  

miska
(z 4 jajek)

80 zł
Do każdego zamówienia doliczamy koszt pojemników jednorazowych