
CATERING WIELKANOCNY 2021
Święta Wielkanocne tuż tuż…
Poznaj ofertę świątecznych specjałów Restauracji Parys. W ofercie dania na Wielkanocne śniadanie, obiad oraz coś na słodko 🙂
OFERTA ŚWIĄTECZNA – WIELKANOC 2021 | |||
Wielkanocne przysmaki | |||
Pasztet z kaczki z pistacjami i morelami z dipem z pomarańczy i zielonym pieprzem | foremka ok. 500g | 50 zł | |
Pasztet tradycyjny z konfiturą z cebuli i rodzynek | foremka ok. 500g | 45 zł | |
Pasztet z dziczyzny z karmelizowanymi jabłuszkami | foremka ok. 500g | 65 zł | |
Quiche ze szpinakiem, serem feta i pomidorkami koktajlowymi | śr 23cm | 65 zł | |
Quiche lorraine z boczkiem i cebulą | śr 23cm | 65 zł | |
Żurek Wielkanocny z białą kiełbasą i jajkiem (gęsty) | 1 słoik | 35 zł | |
Żurek na gęsinie z grzybami leśnymi (lekki) | 1 słoik | 40 zł | |
MIĘSA | |||
Gęś w majeranku i czosnku (udko) | 1 porcja | 50 zł | |
Królik w boczku (udko) | 1 porcja | 40 zł | |
Dzik w boczku w sosie różanym | 1 porcja | 35 zł | |
Roladki cielęce z mascarpone w sosie Dijon | 1 porcja | 38 zł | |
Schab faszerowany śliwkami w ziołowym sosie cynamonowym | 1 porcja | 25 zł | |
Karczek w ziołach na ostro | 1 porcja | 22 zł | |
Roladki ze schabu w sosie kolendrowym z fetą i koperkiem | 1 porcja | 23 zł | |
Roladki drobiowe z serem risotta z orzechami włoskimi w sosie szpinakowym na białym winie | 1 porcja | 23 zł | |
Reszta mięs dostępna wg menu restauracji | |||
DODATKI do MIĘS | |||
Kluski białe /czarne (ugotowane lub surowe) | 8 szt | 8 zł | |
Kopytka z pietruszką | 6 szt | 8 zł | |
Pyzy z farszem szpinakowym | 2 szt | 12 zł | |
Makaron na ostro z chilli i czosnkiem | 1 porcja | 12 zł | |
Kaszotto z grzybami leśnymi | 1 porcja | 12 zł | |
Puree z selera / chrzanowe / z brokułów (do wyboru) | 1 porcja | 8 zł | |
SURÓWKI / JARZYNY | |||
Bakłażan po tajsku | 1 porcja | 12 zł | |
Buraki karmelizowane w occie balsamico | 100g | 10 zł | |
Biała rzepa w occie ryżowym | 100g | 10 zł | |
Czerwona / Biała kapusta gotowana z boczkiem (do wyboru) | 100g | 8 zł | |
Słodkie Wielkanocne Smakołyki | |||
Szpajza czekoladowa | 1 miska | 50 zł | |
Szpajza cytrynowa | 1 miska | 50 zł | |
Wiosenny orzeźwiający torcik limonkowy z kremem angielskim i świężą miętą (okrągły) | ok.16-20 osób | 250 zł | |
Torcik czekoladowo-migdałowy z lemon curd | ok.16-20 osób | 250 zł | |
Krucha tarta cytrynowa z bezowymi kapeluszami (okrągła) | ok.12-16 osób | 160 zł | |
Sernik na mleczku kokosowym z białą czekoladą i sosem truskawkowym | ok.12-16 osób | 160 zł | |
Wszystkie pozostałe tradycyjne dania naszej restauracji wg menu są dostępne na indywidualne zamówienia. | |||
Zamówienia przyjmujemy do wtorku – 30.03.2021
I dzień świąt Wielkanocnych – nieczynne II dzień Świąt Wielkanocnych – dostawa tylko wcześniej zamówionych cateringów
|
|||
Restauracja Parys | |||
ul. Ligonia 5a | |||
44-280 Rydułtowy | |||
ZADZWOŃ i ZAMÓW tel. 602 178 166 |
Wiosenny orzeźwiający torcik limonkowy z kremem angielskim i świężą miętą
Torcik czekoladowo-migdałowy z lemon curd