Restauracja „Katarzyna Parys”
Dawno temu – kiedy moja babcia Katarzyna Parys przygotowywała potrawy i robiła przetwory – nikt nie mógł przypuszczać,
że Jej pasja stanie się z biegiem czasu zaczątkiem tradycji rodzinnej.
Dania babci Katarzyny były bardzo tradycyjne i proste w swej formie.
Dziś po latach uważam, że gotowanie to przede wszystkim radość eksperymentowania i fantazja.
Smak, formy, barwy i konsystencje można łączyć na nieskończenie wiele sposobów.
Czasem jednak okazuje się, że tradycyjny przepis jest najlepszy.
Dlatego w naszej restauracji proponujemy dania będące owocem naszych kulinarnych poszukiwań,
jak również dania tradycyjne, których nauczyłam się od Katarzyny Parys.
Witamy Państwa wraz z całą naszą rodziną i personelem w Restauracji „Katarzyna Parys”.
Zapraszamy do stołu!
Renata Niesporek – założycielka restauracji w 1988 roku
Agata Dolibóg – córka, właścicielka od 2015 roku
Waldemar Bielski – szef kuchni od 1991 roku