11-15 listopada – świętuj z gęsiną
NA ŚW. MARCINA NA STOLE KRÓLUJE GĘSINA!
SPECJALNE MENU od 11 do 15 listopada 2020
Świętuj w domu z rodziną
smakując różnych dań z gęsiną w roli głównej i innymi smakami jesieni.
PRZYSTAWKI
Konfitowane żołądki gęsie z sosem z czarnej porzeczki i chipsem z jarmużu 28 zł
Borowiki w miodzie z chrupiącą bułeczką 28 zł
ZUPY
Żurek na gęsinie z grzybami leśnymi 16 zł
Krem z dyni z pomarańczami na mleczku kokosowym z olejem sezamowym 16 zł
DANIA GŁÓWNE
Gęś pieczona w całości w majeranku faszerowana jabłkiem 220 zł
(istniej możliwość zamówienia z czarnymi/białymi kluskami i czerwoną kapustą)
Udka z gęsi w majeranku i czosnku z czarnymi kluskami i czerwona kapustą z boczkiem 66 zł
Żołądki gęsie duszone w tymianku na kaszotto z gruszką i parmezanem 39 zł
Pierożki z gęsiną na puree z dyni 32 zł
DESERY
Torciki makowo-bezowe z marcepanem i sosem mandarynkowym 22zł
Torcik Pavlovej z gruszką, czekoladą z imbirem i prażonymi orzechami laskowymi 22zł
Oferta „tylko na wynos”.
Odbiór osobisty – godziny do ustalenia indywidualnie. Oferta z dostawą – do 15 km 10 zł, przy zamówieniu powyżej 100zł gratis.
UWAGA: zamówienie należy składać z minimum jednodniowym wyprzedzeniem. Natomiast zamówienia na gęś pieczoną w całości – minimum trzydniowym wyprzedzeniem.
ZADZWOŃ i ZAMÓW tel. 602 178 166