
CATERING WIELKANOCNY 2020
Zapraszamy do skorzystania z oferty cateringu „Wielkanocnego”.
W ofercie dania na Wielkanocne śniadanie, obiad oraz coś słodkiego – torty i ciasta 🙂
OFERTA ŚWIĄTECZNA – WIELKANOC 2020 | |||
Potrawy na Śniadanie Wielkanocne na zimno i/lub do podgrzania | |||
Pasztet z kaczki z pistacjami i morelami z dipem z pomarańczy i zielonym pieprzem | ok. 500g | 35 zł | |
Pasztet tradycyjny z konfiturą z cebuli i rodzynek | ok. 500g | 30 zł | |
Pasztet z dziczyzny z karmelizowanymi jabłuszkami | ok. 500g | 45 zł | |
Jajka faszerowane do zapieczenia w skorupkach | 1 szt (połówka) | 7 zł | |
Pasta jajeczna | 100 g | 16 zł | |
Pierożki z burakami i miętą | 8 szt | 22 zł | |
Pierożki z wędzoną ryba i pistacjami | 8 szt | 22 zł | |
Quiche ze szpinakiem, serem feta i pomidorkami koktajlowymi | śr 23cm | 60 zł | |
Quiche lorraine z boczkiem i cebulą | śr 23cm | 60 zł | |
Potrawy na Wielkanocny Obiad na zimno lub podgrzania w piekarniku domowym | |||
ZUPY | |||
Krem z pieczonych buraków z puree chrzanowo-jabłkowym | 250ml | 14 zł | |
Żurek Wielkanocny z białą kiełbasą (gęsty) | 250ml | 16 zł | |
Żurek na gęsinie z grzybami (lekki, z intensywnym smakiem grzybowym) | 250ml | 16 zł | |
MIĘSA | |||
Gęś w majeranku i czosnku (udko) | 1 porcja | 48 zł | |
Królik z boczkiem (udko) | 1 porcja | 45 zł | |
Kaczka w pomarańczach / w jabłkach (udko) | 1 porcja | 26 zł | |
Roladki z indyka z mascarpone w sosie dijon | 1 porcja | 24 zł | |
Cała kaczka w jabłkach | 1 szt | 160 zł | |
Policzki wołowe w musztardzie i boczku | 1 porcja | 22 zł | |
Goleń wołowa w piwie i fenkule | 1 porcja | 24 zł | |
Żeberka w miodzie, musztardzie i chilli | 1 porcja | 23 zł | |
DODATKI do mięs | |||
Kluski białe /czerane (ugotowane lub surowe) | 8 szt | 8 zł | |
Pyzy z farszem szpinakowym | 2 szt | 8 zł | |
Ziemniaki z gorgonzolą zawijane w boczku | 2 szt | 8 zł | |
Puree z selera / chrzanowe / z marchewki | 1 porcja | 8 zł | |
SURÓWKI | |||
Bakłazan faszerowany z ziemniakami i czosnkiem | ½ szt | 14 zł | |
Buraczki gotowane | 100g | 8 zł | |
Czerwona kapusta gotowana z boczkiem | 100g | 8 zł | |
Biała kapusta gotowana z boczkiem | 100g | 8 zł | |
Słodkie Wielkanocne Smakołyki | |||
Tort Mistrza Waldemara z musem kawowo-cynamonowym na cieście ptysiowym (okrągły) | ok. 20-25 osób | 240zł | |
Tort Esterhazy (okrągły) | ok. 20-25 osób | 240zł | |
Tort bezowo kokosowy z owocami i sosem truskawkowym (okrągły) | ok. 20-25 osób | 240zł | |
Tort czekoladowo-migdałowy z lemon curd (okrągły) | ok. 20-25 osób | 240zł | |
Tarta cytrynowa z bezowymi kapeluszami (okrągła) | ok.12-16 osób | 130zł | |
Malinowa chmurka (kruche ciasto, galaretka z malinami, krem i beza) | ok.12-16 osób | 130zł | |
Sernik na mleczku kokosowym z białą czekoladą | ok.12-16 osób | 130zł | |
Zamówienia przyjmujemy do poniedziałku – 6.04.2020 Odbiór własny w Sobotę Wielkanocną od godz. 8.00 do 10.00 |
|||
Restauracja Parys |
|||
ul. Ligonia 5a |
|||
44-280 Rydułtowy |
|||
ZADZWOŃ i ZAMÓW tel. 602 178 166 |