Aktualności

Restauracja Parys, ul. Ligonia 5a, 44-280 Rydułtowy - tel. 602 178 166

CATERING WIELKANOCNY 2020

Zapraszamy do skorzystania z oferty cateringu „Wielkanocnego”.

W ofercie dania na Wielkanocne śniadanie, obiad oraz coś słodkiego – torty i ciasta 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OFERTA ŚWIĄTECZNA – WIELKANOC 2020
Potrawy na Śniadanie Wielkanocne na zimno i/lub do podgrzania
Pasztet z kaczki z pistacjami i morelami z dipem z pomarańczy i zielonym pieprzem ok. 500g 35 zł
Pasztet tradycyjny z konfiturą z cebuli i rodzynek ok. 500g 30 zł
Pasztet z dziczyzny z karmelizowanymi jabłuszkami ok. 500g 45 zł
Jajka faszerowane do zapieczenia w skorupkach 1 szt (połówka) 7 zł
Pasta jajeczna 100 g 16 zł
Pierożki z burakami i miętą 8 szt 22 zł
Pierożki z wędzoną ryba i pistacjami 8 szt 22 zł
Quiche ze szpinakiem, serem feta i pomidorkami koktajlowymi śr 23cm 60 zł
Quiche lorraine z boczkiem i cebulą śr 23cm 60 zł
Potrawy na Wielkanocny Obiad na zimno lub podgrzania w piekarniku domowym
ZUPY
Krem z pieczonych buraków z puree chrzanowo-jabłkowym 250ml 14 zł
Żurek Wielkanocny z białą kiełbasą (gęsty) 250ml 16 zł
Żurek na gęsinie z grzybami (lekki, z intensywnym smakiem grzybowym) 250ml 16 zł
MIĘSA
Gęś w majeranku i czosnku (udko) 1 porcja 48 zł
Królik z boczkiem (udko) 1 porcja 45 zł
Kaczka w pomarańczach / w jabłkach (udko) 1 porcja 26 zł
Roladki z indyka z mascarpone w sosie dijon 1 porcja 24 zł
Cała kaczka w jabłkach 1 szt 160 zł
Policzki wołowe w musztardzie i boczku 1 porcja 22 zł
Goleń wołowa w piwie i fenkule 1 porcja 24 zł
Żeberka w miodzie, musztardzie i chilli 1 porcja 23 zł
DODATKI do mięs
Kluski białe /czerane (ugotowane lub surowe) 8 szt 8 zł
Pyzy z farszem szpinakowym 2 szt 8 zł
Ziemniaki z gorgonzolą zawijane w boczku 2 szt 8 zł
Puree z selera / chrzanowe / z marchewki 1 porcja 8 zł
SURÓWKI
Bakłazan faszerowany z ziemniakami i czosnkiem ½ szt 14 zł
Buraczki gotowane 100g 8 zł
Czerwona kapusta gotowana z boczkiem 100g 8 zł
Biała kapusta gotowana z boczkiem 100g 8 zł
Słodkie Wielkanocne Smakołyki
Tort Mistrza Waldemara z musem kawowo-cynamonowym na cieście ptysiowym (okrągły) ok. 20-25 osób 240zł
Tort Esterhazy (okrągły) ok. 20-25 osób 240zł
Tort bezowo kokosowy z owocami i sosem truskawkowym (okrągły) ok. 20-25 osób 240zł
Tort czekoladowo-migdałowy z lemon curd (okrągły) ok. 20-25 osób 240zł
Tarta cytrynowa z bezowymi kapeluszami (okrągła) ok.12-16 osób 130zł
Malinowa chmurka (kruche ciasto, galaretka z malinami, krem i beza) ok.12-16 osób 130zł
Sernik na mleczku kokosowym z białą czekoladą ok.12-16 osób 130zł
Zamówienia przyjmujemy do poniedziałku – 6.04.2020
Odbiór własny w Sobotę Wielkanocną od godz. 8.00 do 10.00

Restauracja Parys

ul. Ligonia 5a

44-280 Rydułtowy

ZADZWOŃ i ZAMÓW tel. 602 178 166